Paprika opečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprika opečená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51098 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
3 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 308,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprika opečená postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme papriky, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich bílé žebroví a semínka. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a papriky na něm 10 minut opékáme. Slupkou je necháváme dospodu na pánvi. Pak je vyndáme a sloupneme slupku. |
2 | Na tenké lupínky si pokrájíme oloupaný česnek. Olivový olej promícháme s octem, směs vlijeme na pánev a prohřejeme. Přihodíme oloupané papriky společně s česnekovými lupínky a přidáme nadrobno nasekaný tymián. Opečeme papriky doměkka, pak je ještě osolíme a ve směsi marinujeme. |