Bezlepkový perník s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový perník s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51136 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krystal |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Kandované ovoce |
1 polévková lžíce | Klíčky pohankové |
25 g | Kypřicí prášek do perníku |
150 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 ml | Olej stolní |
100 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 84,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kandované ovoce, Olej stolní, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Klíčky pohankové, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový perník s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nasekáme, kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. Z mléka, oleje, celých vajec, cukru, cukru vanilka, lžičky rumu, mouky, pohankových klíčků a kypřícího prášku do perníku vypracujeme těsto, do kterého vmícháme i nasekané ořechy a kousky kandovaného ovoce. |
2 | Troubu předehřejeme na 200°C a těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Před pečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. Perník je hotový, když na špeli, kterou do něj píchneme, nezůstane těsto. |
3 | Perník podáváme vychladlý, jako moučník. |