Zelenina zapečená s fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina zapečená s fetou
Zelenina zapečená s fetou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51165 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
500 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 125,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina zapečená s fetou postup přípravy receptu:
1 | Rajče nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, sýr nakrájíme na plátky. |
2 | Sýrem vyložíme dno zapékací mísy, překryjeme rajčetem a paprikami. Směs zakapeme olejem a ochutíme oreganem a pepřem. Zhruba čtvrt hodiny zapékáme v troubě předehřáté na 200°C a podáváme horké. |