Směs salátů s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs salátů s vejci
Směs salátů s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51187 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Amarant - Laskavec |
150 g | Čekanka |
250 g | Mangold |
80 ml | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
9 ks | Vejce slepičí |
Na blanšírování | |
---|---|
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 552,0mg |
Draslík | 688,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Amarant - Laskavec, Čekanka, Mangold, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs salátů s vejci postup přípravy receptu:
1 | Mangold, čekanku a amarant opláchneme a necháme okapat. Poté je blanširujeme - na tři minuty je vložíme do vroucí vody. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. |
2 | Blanšírované saláty osmažíme na oleji, zaprášíme paprikou, zalijeme rozšlehanými vejci a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba 6 minut. |