Hrášková polévka se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka se špagetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51273 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
150 g | Cibule |
300 g | Hrachové lusky |
5 g | Máta |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
250 g | Špagety |
6 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
800 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hrachové lusky, Máta, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme. |
3 | Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme. |