Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51292 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
100 g | Cibule |
450 g | Mozzarella |
15 ml | Ocet vinný červený |
30 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
1200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
180 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Orecchiette |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 463,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 20 minut a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přimícháme bazalkové lístky a zakápneme čeveným octem. Polovinu omáčky nalijeme na těstoviny a promícháme. |
3 | Pekáček vymažeme slunečnicovým olejem, na dno položíme polovinu ochucených těstovin, poklademe plátky mozzarelly, zalijeme polovinou zbylé omáčky, posypeme polovinou strouhaného parmezánu, zakryjeme druhou polovinou těstovin, poklademe zbytkem mozzarelly, zalijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým parmezánem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 15 až 20 minut zapékáme. |
4 | Těstoviny upravíme na talíře a podáváme. |
Jednoduchý rychlý pokrm, který mě opět potěšil. Díky za tip. Byla to dobrota. Omáčku jsem přisladila.