Plněný masový závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný masový závitek
Plněný masový závitek
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
200 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 646,1mg |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 698,4mg |
Vláknina | 87,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný masový závitek postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Mleté vepřové maso ochutíme kmínem a paprikou, osolíme, promícháme ho se smetanou a rozdělíme na osm dílů. |
3 | Na plátky kýty dáme vždy dva díly náplně co nejblíže ke krajům a maso pak stočíme směrem doprostřed. |
4 | Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní připravené závitky a zapékáme je 5 minut v troubě, vyhřáté na 250 stupňů. Pak teplotu zmírníme na 180 stupňů, závitky podlijeme hovězím vývarem a pečeme je přibližně 45 minut, až jsou měkké. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vývar. |
5 | Upečené závitky rozřízneme, přelijeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborové knedlíky nebo bramboráky.
Moc dobré závitky. Znám je pod jiným názvem (Naháč z Vysočiny), ale to je asi jen krajové. Do náplně jsem umlela vepřovou plec. Pekla jsem v remosce, která peče zvolna, proto mám maso i výpek světlejší. Podávala jsem s bramborami šťouchanými s máslem a smaženou cibulkou a moc jsme si pochutnali. Určitě doporučuji