Chobotnice grilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice grilovaná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Chobotnice vařená vcelku | |
---|---|
80 g | Česnek |
30 g | Chilli paprička |
1500 g | Chobotnice |
20 g | Citronová kůra |
100 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Petržel - nať |
Chobotnice grilovaná | |
30 g | Chilli paprička |
40 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Citronová kůra, Chilli paprička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice grilovaná postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. |
2 | Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme. Tělo a chapadla rozkrojíme na 6 dílů, stočíme do vrtule, napíchneme na jehly, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Na talířích doplníme posekanou petrželkou a čerstvou posekanou chilli papričkou. |