Jahodovo-jablečný kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodovo-jablečný kompot
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5145 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
850 g | Cukr krupice |
20 ks | Hřebíček |
500 g | Jablka |
1500 g | Jahody zahradní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodovo-jablečný kompot postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme od stopek. |
2 | Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. |
3 | Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme. |
4 | Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme. |
5 | Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut. |