Drůbeží polévka po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží polévka po řecku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51466 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Drůbeží maso vařené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 195,6mg |
Draslík | 190,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží polévka po řecku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži. Hotovou rýži slijeme a necháme stranou. Drůbeží vývar vlijeme do jiného hrnce a počkáme, až na plotně začne vřít. Poté do něj vložíme rýži, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Z bílků vyšleháme sníh. Z jednoho citronu vymačkáme šťávu a zašleháme ji do sněhu. Vmícháme do něj ještě 3 žloutky a nadrobno nasekanou petrželku. Horký vývar s rýží nabíráme naběračkou a vléváme ho do sněhové směsi. Promícháme a nakonec do polévky přidáme kousky vařeného drůbežího masa. |