Mrkvový džem s jablky a rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový džem s jablky a rumem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51508 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
1 kg | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Rum |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 72,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový džem s jablky a rumem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, udusíme doměkka a prolisujeme. Jablka očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rovněž doměkka podusíme a prolisujeme. Kaši smícháme s mrkví a společně ještě krátce povaříme. |
2 | Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustutí. Džem rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti. |