Debrecínská pečeně plněná fazolovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínská pečeně plněná fazolovým krémem
Debrecínská pečeně plněná fazolovým krémem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51590 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Debrecínská pečeně |
1 ks | Paprika žlutá |
30 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
50 g | Salát ledový |
Fazolový krém | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Fazole bílé sterilované |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 31,1mg |
Draslík | 300,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika žlutá, Rajčata, Salát ledový, Citronová šťáva, Fazole bílé sterilované, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Debrecínská pečeně, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínská pečeně plněná fazolovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme fazolový krém: Sterilované fazole rozmačkáme do misky, přidáme změklé máslo a společně vyšleháme na hustou pěnu. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec krém rozředíme zakysanou smetanou a ještě jednou zamícháme. Cukrářský sáček naplníme připraveným krémem a zatím odložíme do lednice. |
2 | Na talířky naaranžujeme listy ledového salátu, na tenké plátky nakrájená rajčata a na tenké kolečka nakrájenou žlutou papriku. Plátky debrecínské šunky naplníme připraveným krémem z lednice. Šunku srolujeme do rolky a pokládáme je na připravené talířky. |
3 | Povrch každé rolky ještě ozdobíme zbylým krémem, posypeme nasekanou petrželovou natí a hotové jídlo servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené rolky podáváme jako studený předkrm s pečivem.