Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 51680

Ingredience

60 g Cukr moučkový
35 g Droždí
150 g Med včelí
400 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
8 polévková lžíce Mák mletý
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
27% Sacharidy 99 g
35% Tuky 26 g
13% Sodík 267 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kynuté šišky s medem postup přípravy receptu:

1

Z droždí, trochy vlahého mléka a mouky umícháme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, olej, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, které na teplém místě pod utěrkou necháme kynout.

2

Z vykynutého těsta vyválíme váleček, z kterého krájíme krátké šišky. Ty necháme ještě dokynout.

3

Plech si vymažeme trochou másla, potom na něj dáme vykynuté šišky a potřeme je zbývajícím máslem, aby se neslepily. V předehřáté troubě pečeme šišky dozlatova.

4

Upečené šišky necháme vychladnout, namočíme je do zbylého teplého mléka, posypeme cukrem, mletým mákem a polijeme vlažným medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept