Srnčí salát se zelím a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí salát se zelím a majonézou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51688 |
Ingredience
3 ks | Cibule |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Koření grilovací |
200 g | Mrkev kořen |
200 g | Omáčka tatarská |
23 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
400 g | Srnčí maso |
3 g | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 l | Voda pitná |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
400 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 102,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí salát se zelím a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, oba druhy zelí nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme. |
2 | Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kousky. Saláty z červeného a bílého zelí připravíme samostatně tak, že do nakrájeného zelí v hrnci vsypeme nasekanou cibuli,lžičku cukru, zalijeme litrem vody a necháme přejít varem. Smícháním octa, cukru, olivového oleje a špetky soli připravíme sladkokyselý nálev. |
3 | Maso okořeníme grilovacím kořením, solí a pepřem a zprudka ho orestujeme s nasekanou cibulí na pánvi. Po orestování maso z pánve vybereme, vypečenou šťávu zředíme vodou a necháme přejít varem. Servírujeme tak, že talíře nebo servírovací misky obložíme po obvodu zelnými saláty a čerstvou strouhanou mrkví. Doprostřed mís nebo talířů nasypeme porci sterilovaného hrášku - asi 50 g, na hrášek urovnáme orestované maso s cibulkou. Na maso dáme po lžíci tatarské omáčky a vše zalijeme výpekovou šťávou z masa. Pokrm podáváme teplý tak, že jednotlivé porce obložíme nakrájenými rajčaty. |