Jednoduchý recept

Krůtí stehna pečená na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51700

Ingredience

1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
4 ks Krůtí stehna
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
80 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 259kJ
4% Sacharidy 16 g
266% Tuky 199 g
25% Sodík 494 mg
95% Bílkoviny 54 g

Krůtí stehna pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

2

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme, na několika místech prořízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, poprášíme je moukou a dáme do pekáče nebo žáruvzdorné mísy. Přidáme k nim nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přilijeme olej a pivo a pečeme přikryté v předehřáté troubě, až je maso měkké.

3

Během pečení stehna poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby přilijeme vodu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept