Jednoduchý recept

Polévka Šči z hovězího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51705

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
700 g Hovězí maso zadní
3 ks Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
4% Sacharidy 15 g
252% Tuky 189 g
12% Sodík 245 mg
52% Bílkoviny 29 g

Polévka Šči z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, vložíme do ní hovězí maso vcelku, pokrájenou zeleninu, opepříme a přidáme papriku.

3

Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Přidáme do hrnce a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.

4

Z uvařené polévky vyndáme maso, které nakrájíme na kousky a vrátíme zpět.

5

Přidáme rajčatový protlak a těsně před podáváním zjemníme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept