Jednoduchý recept

Krůtí řízky smažené v bramborovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51718

Ingredience

0,5 kg Brambory
800 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Provensálské koření
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
5% Sacharidy 19 g
22% Tuky 16 g
10% Sodík 210 mg
88% Bílkoviny 49 g

Krůtí řízky smažené v bramborovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Pak je smícháme s pivem, vajíčkem, prolisovaným česnekem a moukou, přidáme provensálské koření, opepříme a osolíme a vytvoříme hladké těstíčko.

2

Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v připraveném bramborovém těstíčku.

3

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran osmažíme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept