Dušená zelenina s prosciuttem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina s prosciuttem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51752 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
120 g | Artyčoky |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
80 g | Cibule |
350 g | Fazolové lusky zelené |
350 g | Hrášek |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
40 g | Prosciutto sušené |
200 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 892,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Prosciutto sušené, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina s prosciuttem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vroucí vodu, přisypeme artyčoky a povaříme 10 minut doměkka. Artyčoky vyndáme, odstraníme z nich všechna vlákna a tvrdé části, zbytek nakrájíme na kostičky. Do hrnce s horkou vodou po vaření artyčoků nasypeme fazolové lusky, necháme asi minutu spařit, vyndáme je děrovanou lžící, do téže vody ponoříme kolečka pórku, ponecháme ve vodě 3 minuty a také vyndáme. Do téže vody vložíme listy špenátu, ponecháme jen pár vteřin, vyndáme a rychle zchladíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, přisypeme čerstvý hrášek, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plátky prosciutta a zvolna dusíme 10 minut. Přidáme fazolové lusky, pórek, posekaný špenát, artyčoky, osolíme, opepříme a společně ještě chvíli podusíme. |
3 | Do dušené zeleniny přimícháme posekané bylinky a podáváme jako teplou přílohu. |