Jednoduchý recept

Kuřecí řízky s lečem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51753

Ingredience

400 g Kuřecí prsa
100 g Lečo sterilované
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
60 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Vývar slepičí
120 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 757kJ
3% Sacharidy 9 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 458 mg
42% Bílkoviny 23 g

Kuřecí řízky s lečem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso, které ihned skládáme do pekáčku.

2

V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, ihned posypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a vše chvilku povaříme. Uvařenou směsí přelijeme připravené řízky v pekáčku. Následovně přelijeme lečem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.

3

Zakysanou smetanu smícháme s moukou, která nám zbyla z obalování řízků, solí, pepřem a vlijeme do pekáčku. Maso obrátíme na druhou stranu a pekáček vrátíme do trouby na 10 minut.

4

Hotové jídlo vytáhneme z trouby, rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.

Poznámka

Takto připravené řízky podáváme teplé a vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept