Fazolky v šunkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky v šunkové omáčce
Fazolky v šunkové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51774 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1 ks | Feferony |
70 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 115,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Feferony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky v šunkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat. |
2 |
|
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme. |
4 |
|
5 | Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme. |
6 |
|
7 | Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravené fazolky servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale dobře chutnají také jen s chlebem.