Knedlíky z bezlepkové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z bezlepkové mouky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51823 |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Cukr krystal |
20 g | Droždí sušené |
125 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka bezlepková Jizerka |
200 g | Mouka bezlepková Mantler |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 67,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bezlepková Jizerka, Mouka bezlepková Mantler mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z bezlepkové mouky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kvásek: do vlažného mléka vmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít. Do vzešlého kvásku přidáme celé vejce, špetku soli a postupně přidáváme za průběžného hnětení obě mouky. |
2 | Výsledné těsto by mělo být spíše tužší, aby bylo možné vytvarovat z něj 2 větší šišky. Knedlíkové šišky poté uložíme na pařák s rozprostřenou utěrkou, přikryjeme pokličkou a necháme je ještě před vařením kynout na velice mírném plameni asi 20 minut. Po této době intenzitu plamene zvýšíme a knedlíky vaříme asi 17 minut. Knedlíky podáváme horké k různým druhům mas. |
Poznámka
Servírujeme teplé.