Vepřové plátky po středomořsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky po středomořsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
200 ml | Omáčka sójová |
400 g | Vepřová kýta |
200 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 69,7mg |
Draslík | 442,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Vepřová kýta, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky po středomořsku postup přípravy receptu:
1 | Zálivka: Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. Sójovou omáčku smícháme s bílým vínem, lžící oleje, cibulí a česnekem. Zálivku ochutíme lžičkou zázvoru a špetkou soli. Zálivku důkladně promícháme a vepřové plátky masa zálivkou potřeme. |
2 | Maso: Připravené plátky vepřového masa necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Potom plátky masa opékáme buď na pánvi na rozehřátém oleji, nebo na otevřeném ohni na rožni. Pečené maso podáváme horké se sezónní zeleninou. |