Jednoduchý recept

Ovocný koláč s jablky a fíky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51891

Ingredience

100 g Chléb konzumní
50 g Citronová kůra
300 g Créme fraiche
100 g Cukr krupice
100 g Fíky sušené
500 g Jablka
100 g Med včelí
500 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový extra panenský
100 g Polenta
50 g Pomerančová kůra
100 g Rozinky tmavé
4 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
25 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
20% Sacharidy 71 g
30% Tuky 23 g
9% Sodík 186 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ovocný koláč s jablky a fíky postup přípravy receptu:

1

Sušené fíky nakrájíme na malé kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na větší kostičky, pomerančovou i citronovou kůru nastrouháme, chléb natrháme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, polentu, chléb, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme olej, mléko, med, přidáme vejce a vyšleháme. První mísu nasypeme do druhé a promícháme. Přidáme rozinky, fíky, jablka, pomerančovou i citronovou kůru, mletou skořici, špetku soli a důkladně promícháme. Formu vymažeme tukem, nalijeme do formy těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.

2

Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme s créme fraiche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept