Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51896

Ingredience

Na těsto
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
250 g Džem meruňkový
7 g Kypřicí prášek do pečiva
60 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
5 ks Vaječný bílek slepičí
Na čokoládu
50 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
200 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 632kJ
13% Sacharidy 49 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 36 mg
11% Bílkoviny 6 g

Roláda z bílků postup přípravy receptu:

1

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně přimícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a zlehka zamícháme.

2

Alobal rozložíme na plech, potřeme ho máslem, vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vlijeme na alobal. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 10-15 minut.

3

Upečené těsto vyjmeme z trouby, necháme na plechu trochu vychladnout. Potom i s alobalem těsto přeložíme na vlhkou utěrku a pomocí utěrky srolujeme na roládu. Necháme ji 10 minut zabalenou v utěrce a alobalu a potom vše sundáme. Připravenou roládu potřeme meruňkovým džemem a opět srolujeme. Roládu necháme vychladnout.

4

Čokoláda: Do teflonové pánvičky dáme na malé kousky pokrájenou čokoládu, přidáme máslo, mléko. Za stálého míchání na mírném ohni zahříváme až do rozpuštění čokolády. Potom stáhneme z ohně a obalíme v ní naplněnou roládu. Vložíme do lednice, aby ztuhla čokoláda.

5

Následovně roládu krájíme na úhledné tenké kolečka. Pokládáme je na studené dezertní talířky a servírujeme.

Poznámka

Těsně před servírováním každou porci můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept