Kachna pečená na valašský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená na valašský způsob
Kachna pečená na valašský způsob
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Cibulka jarní |
1 ks | Kachna domácí |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 345,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pečená na valašský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou. |
2 | Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova. |
3 | Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody. |
4 | Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.