Jednoduchý recept

Telecí pečeně s párky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5199

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Párky jemné
1 kávová lžička Sůl
1,3 kg Telecí plec

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
0% Sacharidy 1 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 321 mg
81% Bílkoviny 46 g

Telecí pečeně s párky postup přípravy receptu:

1

Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe půlkami párků. plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.

2

Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.

3

Hotovou pečení rozkrájíme na šikmé plátky.

Poznámka

Jako přílohy podáváme noky, vídeňské knedlíky nebo opečené malé brambory, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept