Pečená husa s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa s rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Husa domácí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel kudrnka |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 g | Rýže loupaná |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 353,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husa domácí, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa s rýží postup přípravy receptu:
1 | Šunku a slaninu rozkrájíme nadrobno. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a pepřem. |
2 | Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. |
3 | Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme ochuceným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáče, přisypeme nakrájenou šunku a slaninu, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení porce masa poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
4 | V dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka rýži, pak ji scedíme a necháme okapat. |
5 | Když jsou porce husy měkké, vyjmeme je z pekáče, na jeho dno rozložíme nakrájenou cibuli a polovinu uvařené rýže, vrátíme zpět maso, nasypeme zbylou rýži a nakrájenou petrželku. Pekáč dáme opět do trouby a vše ještě přibližně 15 minut pečeme. |