Jednoduchý recept

Králík pečený s bůčkem na česneku a pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52011

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
1200 g Králík
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
0,4 kg Vepřový bok
3 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 290kJ
2% Sacharidy 6 g
70% Tuky 52 g
23% Sodík 462 mg
120% Bílkoviny 67 g

Králík pečený s bůčkem na česneku a pivu postup přípravy receptu:

1

Cibule a stroužky česneku oloupeme, pokrájíme na plátky.

2

Vepřový bůček i králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce masa osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli i česnek, podlijeme pivem a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až bude maso měkké.

3

V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby přiléváme vodu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept