Jednoduchý recept

Králík na pivu a směsi koření

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52013

Ingredience

3 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
800 g Králík
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 464 mg
110% Bílkoviny 62 g

Králík na pivu a směsi koření postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

2

Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.

3

V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.

4

Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.

5

Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept