Jednoduchý recept

Telecí játra dušená na pivě a cibulce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52017

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Játra telecí
1 špetka Kmín mletý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
4% Sacharidy 14 g
41% Tuky 31 g
11% Sodík 219 mg
73% Bílkoviny 41 g

Telecí játra dušená na pivě a cibulce postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány, spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo s trochou vody a játra pod poklicí dusíme, až změknou.

3

Měkká játra vyjmeme z pánve, tuk vydusíme, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem, paprikou a kmínem, prudce osmahneme, podlijeme trochou vody, promícháme a necháme krátce převařit. Omáčku osolíme, vložíme do ní játra, vše ještě krátce prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept