Jednoduchý recept

Smažený hovězí jazyk

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52028

Ingredience

800 g Hovězí jazyk
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 240kJ
4% Sacharidy 14 g
49% Tuky 37 g
23% Sodík 456 mg
61% Bílkoviny 34 g

Smažený hovězí jazyk postup přípravy receptu:

1

Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.

2

Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky ho sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

3

V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept