Moravské telecí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské telecí závitky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Telecí kýta |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 551,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské telecí závitky postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Na každé maso položíme plátky šunky a sýra, maso zabalíme do závitků a převážeme pevnou nití. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, závitky v něm ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo s trochou vody a dusíme přikryté poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení je občas obrátíme, podle potřeby přilijeme vodu. |
3 | Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich nitě a podáváme s vařenou rýží přelité šťávou. |