Makarony se sýrem a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony se sýrem a hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52259 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibulka jarní |
20 g | Harissa pasta |
300 g | Hovězí svíčková |
300 ml | Hovězí vývar základní |
350 g | Makarony milánské |
40 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 378,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 361,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Makarony milánské, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony se sýrem a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Makarony nakrájíme na kratší kousky. |
2 | Hovězí svíčkovou vcelku osolíme, opepříme, položíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme ze všech stran zhruba 8 minut. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme nadrobno. Maso z pánve vyjmeme, do výpeku nasypeme cibulku s česnekem, krátce orestujeme, podlijeme hovězím vývarem, přidáme paprikovou pastu, podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. Zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky makaronů, lehce orestujeme, přidáme strouhaný sýr a zahříváme, dokud se sýr úplně neroztaví. Těstoviny se sýrem upravíme na talíře, maso nakrájíme na plátky, přiložíme k těstovinám a přelijeme omáčkou z pánve. |