Vepřový "flamendr" guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový "flamendr" guláš
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 ks | Masox |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 112,3mg |
Draslík | 789,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový "flamendr" guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme. |
4 | Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. |
5 | Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne. |
6 | Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme. |