Francouzské pomerančové bagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské pomerančové bagety
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52404 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
6 krajíc | Bageta |
50 g | Cukr krystal |
75 g | Marmeláda pomerančová |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 117,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 326,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cukr krystal, Marmeláda pomerančová, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské pomerančové bagety postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, lžící pomerančové šťávy a se skořicí. Do směsi vložíme nakrájené bagety a necháme je nasáknout. |
2 | V hrnku smícháme zbylou pomerančovou šťávu, marmeládu a cukr, směs přivedeme k varu a necháme krátce převařit. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na středním ohni v něm z obou stran opečeme nasáklé krajíčky baget dozlatova. |
4 | Opečené bagety přelijeme uvařeným teplým sirupem a podáváme. |