Jednoduchý recept

Bezlepková pizza s kečupem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52418

Ingredience

Těsto
20 g Droždí sušené
2 polévková lžíce Kečup
300 g Mouka Promix Uni
100 ml Olej olivový
2 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná
Obloha
2 ks Paprika žlutá
4 ks Rajčata
200 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,536 kcal
Kilojoule 6 428kJ
43% Sacharidy 153 g
112% Tuky 84 g
21% Sodík 421 mg
79% Bílkoviny 45 g

Bezlepková pizza s kečupem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Těsto: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek. Do vzešlého kvásku přimícháme olej a žloutky. Směs ochutíme solí a společně s moukou vymícháme těsto dohladka.

2

Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem, a mokrou rukou vyhladíme do výšky jednoho centimeru. Potom těsto potřeme kečupem, pokapeme olejem a posypeme sušeným oregánem. Nakonec poklademe na kečup oblohu a pizzu pečeme dozlatova v dobře vyhřáté troubě. Pizzu servírujeme teplou, rozkrájenou na porce.

3

Obloha: Šunku, rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, sýr nastrouháme. Na rozetřený kečup na pizze rozložíme kousky šunky, rajčat a papriky a zasypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept