Jednoduchý recept

Penne zapečené s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 52445

Ingredience

30 g Bazalka
80 g Cibule
120 g Greyerzer
30 g Máslo čerstvé
1 g Nové koření mleté
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 g Skořice mletá
20 g Sůl
350 g Těstoviny penne
4 ks Vejce slepičí
3500 ml Voda pitná
120 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
20% Sacharidy 71 g
39% Tuky 29 g
110% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Penne zapečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, osolíme, opeříme, přisypeme bazalku, nové koření, skořici a dusíme zhruba 10 minut doměkka. Podlijeme vínem, provaříme a odstavíme.

3

Těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 minut. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 minut.

4

Upečené těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept