Tagliatelle s lososovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s lososovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52460 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
60 g | Kerblík |
300 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Sůl |
350 g | Tagliatelle |
500 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Losos - filety, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s lososovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Filety lososa nakrájíme na kostičky, kerblík posekáme najemno. Do hrnce nalijeme rybí vývar, smetanu a povaříme dohusta. Přidáme kostičky lososa, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme máslo, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme lososovou omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme. |