Recept

Vařený kapr s béarnskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52503

Ingredience

500 g Kapr obecný
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Vývar zeleninový
Omáčka Béarnaise [52498]
40 g Estragon
40 g Kerblík
150 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 437kJ
14% Sacharidy 49 g
70% Tuky 53 g
94% Sodík 2 g
70% Bílkoviny 39 g

Vařený kapr s béarnskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kapra zbaveného šupin nakrájíme na porce, osolíme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Necháme přejít var, pak stáhneme plamen a necháme „táhnout“ asi 18 minut. Uvařenou rybu poznáme podle toho, že se z ní dají snadno vytáhnout kosti. Uvařené rybí porce opatrně vyndáme a servírujeme přelité béarnskou omáčkou.

2

3

Omáčka Béarnaise [52498]:

4

Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.

5

Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme studenou vodu a žloutky a ve vodní lázni asi 80 °C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme slabým praménkem rozpuštěné máslo.

6

Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40-50 °C. Hodí se ke všem masovým minutkám.

Poznámka

Tímto způsobem můžeme připravit většinu ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept