Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52608

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
3 polévková lžíce Chilli omáčka
4 ks Cibulka jarní
200 g Hrachové lusky
4 polévková lžíce Jogurt bílý
250 g Kaštany vodní
800 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Mandle plátky
500 g Nudle čínské vaječné
3 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Omáčka rybí
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
10 g Ucho Jidášovo
1,5 l Voda pitná
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
4 ks Zelí čínské
1 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 893kJ
28% Sacharidy 100 g
11% Tuky 8 g
20% Sodík 409 mg
81% Bílkoviny 46 g

Asijský kuřecí salát postup přípravy receptu:

1

Předem v 1,5 l vody uvaříme za 15-20 minut kuřecí prsa. Když jsou měkká, nakrájíme je na proužky a vložíme do velké mísy. Dále podle návodu uvaříme sušené čínské nudle hokkien, propláchneme je, necháme odkapat a přimícháme ke kuřeti.

2

Mezitím namočíme na 15 minut do horké vody sušené houby shiitake, potom je slijeme a nakrájíme na plátky. Houby Jidášovo ucho namočíme na 15 minut do vody, potom je slijeme a ještě ve studené vodě opereme. Mladé hráškové lusky zbavíme špiček a stopek, spaříme je a překrájíme na šikmé proužky. Mladé čínské zelí opereme, rozdělíme na listy a překrájíme na široké pruhy, červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulky nasekáme na tenká kolečka. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme je na plátky, nastrouháme čerstvý zázvor a svazek čerstvých bylinek a umeleme pepř.

3

Do mísy s kuřecím masem a nudlemi přidáme houby a nakrájenou zeleninu s vodním kaštanem a vše spolu dobře promícháme.

4

Dále připravíme dresink. Bílý jogurt našleháme se zázvorem, solí a pepřem, čínskou omáčkou hoisin, sladkou sojovou omáčkou, sladkým dezertním vínem, chilli a rybí omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem. Dresink nalijeme na salát tak, aby byly všechny přísady dobře obaleny.

5

Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme posypaný mandlovými plátky a sekanými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz