Smažené briošky s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené briošky s třešněmi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52646 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
2 ks | Briošky máslové |
30 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
120 g | Kompot třešňový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 153,7mg |
Draslík | 128,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 235,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Kompot třešňový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Briošky máslové, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené briošky s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Třešňový kompot (vypeckovaný) i se šťávou v rendlíku smícháme s cukrem a na mírném plameni za stálého míchání svařujeme do zhoustnutí. |
2 | V mezičase v míse rozšleháme vejce s cukrem, mlékem a solí. Ve směsi namočíme briošky ze všech stran a smažíme na másle po obou stranách. |
3 | Horké briošky podáváme přelité třešňovou omáčkou. |