Poděbradské ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Poděbradské ragú
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5268 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Karotka |
1 ks | Kedlubna |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
375 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Citrony, Cukr krupice, Karotka, Kedlubna, Květák, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Poděbradské ragú postup přípravy receptu:
1 | V malém hrnečku v několika lžících vody vyvaříme bobkový list a nové koření. |
2 | Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Do kastrolu dáme maso spolu s očištěnou, ale nerozkrájenou zeleninou, zalijeme osolenou vodou a uvaříme do měkka. |
3 | Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem, řádně rozmícháme a povaříme cca 10 minut. Do této omáčky poté přidáme maso i s vývarem a společně ještě povaříme. |
4 | Uvařenou zeleninu rozkrájíme na kostky (květák rozebereme na růžičky) a přidáme do omáčky, kterou poté ještě ochutíme citrónovou kůrou a dle chuti přisladíme. |
5 | Na samý závěr zamícháme do ragú nasekanou petrželovou nať. |