Topinky s pečeným morkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky s pečeným morkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52776 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
120 g | Morek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 880,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 10,8mg |
Vláknina | 138,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Morek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky s pečeným morkem postup přípravy receptu:
1 | Morek vložíme do vhodné nádoby a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 12 minut. Poté morek necháme zchladnout. |
2 | V mezičase opečeme chleba z obou stran na suché pánvi. Chleba potřeme česnekem a potřeme teplým morkem. Topinky podáváme osolené a opepřené. |