Jednoduchý recept

Salát ze zeleniny a červené řepy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52798

Ingredience

600 g Cibule
300 g Cukr krupice
50 g Deko
2 ks Feferony
5 dl Ocet kvasný lihový
6 dl Olej slunečnicový
1 kg Paprika zelená
1 kávová lžička Sůl
6 l Voda pitná
1,5 kg Zelí hlávkové bílé
3 kg Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 429kJ
14% Sacharidy 52 g
54% Tuky 41 g
12% Sodík 246 mg
10% Bílkoviny 6 g

Salát ze zeleniny a červené řepy postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěnou červenou řepu uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Potom řepu vybereme, necháme ji vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy spolu s košťálem a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, z paprik a feferonek odstraníme jádřince a bílá žebra. Také nakrájíme na tenké pásky.

2

Všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do velké kuchyňské nádoby, přilijeme olej a ocet, přisypeme cukr a celý sáček nálevu Deko. Všechny suroviny dobře promícháme a zeleninu necháme 24 hodin rozležet.

3

Zeleninovou směsí naplníme skleničky a víčky je uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80°C sterilizujeme 20 minut. Následovně necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Salát použijeme jako přílohu k pečenému masu. V čase přípravy není uvedených 24 hodin na rozležení zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept