Recept

Kuře smažené v trojobalu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52847

Ingredience

800 g Kuře
1 polévková lžíce Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
150 g Strouhanka
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 982kJ
8% Sacharidy 28 g
96% Tuky 72 g
32% Sodík 640 mg
80% Bílkoviny 45 g

Kuře smažené v trojobalu postup přípravy receptu:

1

Mladé vykuchané kuře dobře omyjeme, potom ho rozčtvrtíme a zbavíme konců křídel a kloubů. Jednotlivé porce dobře osušíme papírovými ubrousky a upravíme do vhodného tvaru. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je metličkou v široké misce ušleháme. Do dalších misek si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.

2

Porce kuřete osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené porce smažíme ve vysoké pánvi na rozpáleném sádle 15-20 minut. Zpočátku smažíme kuřata po obou stranách prudce a po zčervenání je zvolna dosmažíme.

Poznámka

Ke smaženému kuřeti se jako příloha dobře hodí opečené brambory a kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept