Hrušky v rumu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v rumu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52850 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
6 ml | Citronová šťáva |
2 kg | Hrušky |
4 l | Voda pitná |
Nálev | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
3 dl | Rum |
2 ks | Vanilkový lusk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 406,4mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Voda pitná, Cukr krupice, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v rumu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr, vložíme vanilkové lusky a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme rum, zamícháme a stáhneme z ohně. |
2 |
|
3 | Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je na 10 minut do hrnce s vodou a citronovou šťávou. Následovně hrušky naskládáme do skleníček a zalijeme horkým nálevem. Skleníčky ihned zavíčkujeme. |
4 |
|
5 | Naskládáme je do zavařovacího hrnce, kde je při 85stupňové teplotě vaříme 15 minut. Nakonec skleníčky vybereme z hrnce, necháme je vychladnout a uložíme je na chladné a tmavé místo. |
Poznámka
Hrušky jsou vhodnou přílohou například k dušené rýží. Použijeme je také na přípravu různých poháru.