Pečená kachna sterilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna sterilovaná
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1400 g | Kachna domácí |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75,7mg |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 367,7mg |
Vláknina | 100,8mg |
Vitamín A | 294,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna sterilovaná postup přípravy receptu:
1 | Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, po všech stranách i zevnitř dobře osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme majoránkou, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Mezitím občas poléváme vlastní šťávou, vyškvařené sádlo sléváme. |
2 | Ne zcela upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem, ihned zavíčkujeme. |
3 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.