Jednoduchý recept

Dušená husí játra sterilovaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52886

Ingredience

2 polévková lžíce Husí sádlo
2 ks Hřebíček
500 g Játra husí
1 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 140kJ
3% Sacharidy 9 g
22% Tuky 16 g
19% Sodík 370 mg
38% Bílkoviny 21 g

Dušená husí játra sterilovaná postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.

2

Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.

4

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C. Na kratší dobu můžeme uchovat i bez sterilizace a to tak, že játra vložíme do porcelánové nádoby, zalijeme sádlem a uložíme na chladném místě. Ideálně použijeme husí sádlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept