Dýňová polévka s kaštany a muškátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka s kaštany a muškátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53061 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
300 g | Dýně |
100 g | Kaštany jedlé |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
10 g | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 542,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Dýně, Kaštany jedlé, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka s kaštany a muškátem postup přípravy receptu:
1 | Dýni rozkrojíme, vyškrábneme semínka, vyřízneme dužinu a nakrájíme nahrubo. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, spolu s dýní nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kaštany vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut, vyjmeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Brambory s dýní scedíme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, mletý muškát, podle chuti sůl, pepř, provaříme a odstavíme. Do polévkových talířů rozdělíme kaštany, zalijeme polévkou a podáváme. |