Kedlubnové plátky na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnové plátky na paprice
Kedlubnové plátky na paprice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53155 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Paprika mletá pálivá |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Slanina vepřová |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 94,3mg |
Draslík | 485,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnové plátky na paprice postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli a slaninu pokrájíme na malé kostičky. |
2 | V hrnci rozpustíme uzenou slaninu a vysmažíme ji na škvarečky. Ty vyjmeme a na omastek dáme cibuli, kterou zpěníme, přidáme plátky kedluben a restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Ke konci |
3 | přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a jakmile paprika pustí barvu, přilijeme vodu, přidáme sůl, bílý pepř a kedlubny dusíme pod pokličkou doměkka asi 10-15 minut. |
4 | V misce rozmícháme dohladka hladkou mouku ve smetaně. Pomalu, za stálého míchání, ji přilijeme ke kedlubnám, krátce povaříme, dochutíme solí a podáváme. Každou porci kedluben ozdobíme škvarky ze slaniny. |
Poznámka
Ke kedlubnám na paprice nejvíce chutná houskový knedlík.